8ماده غذایی کاهنده استرس
بهتر است با چند ترفند ساده و مصرف مواد غذایی مفید از میزان اضطراب و استرس روزانه كم كرده و روی آرامش را دوباره در كوران كار، تحصیل و رقابتهای حرفهای ببینیم. در این میان، استفاده از رژیمهای غذایی سرشار از پروتئین كمچرب و میوهها و سبزیجات تازه میتواند راهگشا باشد.
سبزیجات سبز
كاهو، اسفناج، كلم بروكلی، كلم پیچ و دیگر سبزیجاتی كه رنگ سبز تیره دارند، سرشار از ویتامینها و املاح معدنی مفیدی هستند كه میتوان برای مقابله با فشارهای عصبی، آنها را در برنامه غذایی روزانه گنجانید. توصیه كارشناسان، همواره مصرف خام این سبزیجات به صورت سالاد است. اگر وقت درست كردن سالاد را ندارید، میتوانید از سبزی خوردن كه از گذشتههای دور به طور سنتی در برنامه غذایی مردم ایرانزمین وجود داشته نیز استفاده كنید. در ضمن، بهار نیز فصل روییدن سبزیهای كوهی خودرویی است كه با آب باران رشد میكنند و طعم و بویی متفاوت و لذتبخش دارند؛ از آنها نیز غافل نشوید.
پرتقال
تحقیقات روانپزشكان آلمانی نشان میدهد که مصرف مقادیر مناسبی مواد غذایی حاوی ویتامین C، نه تنها به كاهش میزان استرس میانجامد، بلكه سطح فشار خون و كورتیزول را پس از موقعیتهای پرتنش كنترل كرده و به سطح عادی باز میگرداند. پیش از این نیز ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن شهره بود. اگر در فصل گرم سال به پرتقال دسترسی ندارید، میتوانید از دیگر عضو خانواده بزرگ مركبات، یعنی لیموترش استفاده كنید كه سرشار از این ویتامین است.
بوقلمون
گوشت بوقلمون، حاوی آمینو اسیدهای تریپتوفان (L-Tryptophan) است. این اسیدهای چرب، موجب آزادسازی سراتونین میشود كه مسئول بروز احساس سرخوشی در ذهن است. به همین دلیل بسیاری از افراد پس از مصرف این گوشت، احساس راحتی و آسودگی خاطر میكنند. گوشت بوقلمون دارای پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع و كمترین سطح كلسترول است، همچنین منبع خوبی از ویتامینهایB1 ، A، B12،B6 ، B3 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی و پتاسیم است.
صفحات: 1· 2